Komerční a průmyslový vysavač

V případě hotelů, penzionů a dalších komerčních a průmyslových objektů nabízí však centrální vysavač mnohem více. Princip fungování je podobný jako v případě rodinných domů, některé odlišnosti tu však jsou. Je to především četnost používání. V případě hotelů a penzionů je nutné provádět úklid velmi často (někdy nepřetržitě), provoz vyžaduje současný úklid ze dvou a více míst, vysává se větší objem nečistot a sebemenší výpadek zařízení může způsobit provozovatelům velké starosti.

Centrální vysavače Disan jsou konstruovány tak, aby i v takto náročných podmínkách obstály. Jsou vybaveny třífázovými motory a turbínami Siemens, účinnými filtry s mechanickým nebo automatickým oklepem, což má zásadní význam na výkon motoru. Agregáty, které se dodávají do hotelů a penzionů, je vhodné rovněž vybavit frekvenčním měničem otáček, který přizpůsobí výkon motoru aktuálnímu počtu uživatelů. Počet vysávajících osob se často a nepravidelně mění a možnost přizpůsobení výkonu má z dlouhodobého hlediska zásadní vliv na výši provozních nákladů. Jako výhodu centrálního vysavače Disan je možné považovat i objem a způsob vyprazdňování kanistru s nasátými nečistotami. Do nádoby o objemu 100; 125 nebo až 175 l je možné vložit igelitový sáček, který se po naplnění nádoby vyhodí a obsluha se tak vůbec nedostává do styku s prachem. Proti nasání plastových sáčků směrem do turbíny je kanystr vybaven kompenzačním podtlakovým ventilem.

V případě komerčních objektů jako jsou například hotely a penziony nabízí tedy Disan rychlý a efektivní úklid, čímž významně snižuje provozní náklady. Ty je možné díky centrálnímu vysavači snížit až o 38%. Službu centrálního vysavače Disan pociťují nejen provozovatelé ale i obyvatelé budov, kde je instalován. Disan umožňuje vysávání všech druhů povrchů, špatně přístupných míst a to má za následek výrazné snížení prašnosti. Prostředí se pak stává hygieničtějším a příjemnějším.

Co se týká samotného návrhu a instalace centrálního vysavače, návrhu je nutné se věnovat již ve fázi projektu. V této fázi se navrhne optimální umístění zásuvek a vedení potrubí s ohledem na ostatní inženýrské sítě. Instalace se provádí v rámci rekonstrukce nebo při hrubé stavbě. Podél potrubí je veden ovládací kabel, který zabezpečuje ovládání systému přímo u vysavačových zásuvek. Ty se instalují v závěrečné fázi společně s osazením vysávacího agregátu.

Napište nám