Nový trend úklidu

Problém zvaný úklid je nutné řešit snad ve všech budovách a objektech, kde se pohybují lidé. Hygiena prostředí je stále diskutovanějším tématem a je nezbytné se této problematice důkladně věnovat. Při rozhodnutí jak zajistit čisté a hygienické prostředí tedy logicky pro každého provozovatele nastane otázka jaký způsob pro rychlý a efektivní způsob zvolit. Jednou z možností je instalace průmyslového centrálního vysavače.

U nově stavěných nebo rekonstruovaných objektů patří dnes centrální vysavač mezi standardní vybavení. Princip činnosti je ten, že vlastní vysavač je umístěn v technické místnosti a od něj je vedeno potrubí k jednotlivým zásuvkám. Ty jsou navrženy tak, aby v dosahu zvolené délky hadice byly veškeré podlahové plochy.

Jaké jsou hlavní výhody průmyslového a komerčního centrálního vysavače? Je to především vyšší účinnost, kdy se ani ty nejmenší prachové částice nevrací zpět do obytných prostorů (výfuk nasátého a přefiltrovaného vzuchu je po přefiltrování v odpadní nádobě vyveden mimo objekt). Další výhodou je snazší manipulace, protože s lehkou vysávací hadicí se obsáhne poměrně velká plocha (cca 80 – 100 m2). V neposlední řadě patří mezi výhody centrálního vysavače také minimální provozní náklady – úklid je rychlejší a účinější. Díky tomu spotřebujete méně energie a úklid je efektivnější.

Na trhu jsou zcela unikátní jsou komerční systémy centrálního vysávání DISAN, kdy elektronická regulace otáček (invertor), umožňuje postupné nabíhání turbíny v závislosti na počtu právě otevřených zásuvek. Jeden systém zvládne až 8 operátorů najednou. Turbíny, motory a elektronika jsou zn. SIEMENS. Výhradním dovozcem těchto vysavačů pro Českou a Slovenskou republiku je společnost Newag s.r.o.

Napište nám